Cien Exfoliating Facial Wash- REVIEW

2/06/2015

 In last few weeks I've been in fase when I am more into skincare/haircare. During that time I bought some products (mainly skincare) that looked interesting so I wanted to try them out. One of those products is this exfoliating facial wash which review I am writing today.


________________________________________________________________________

U poslijednjih nekoliko tjedana bila sam u fazi kada sam nešto više bila zainteresirana za preparativu. U tom periodu kupila sam neke proizvode (većinom za njegu lica) koji su mi se činili zanimljivi pa sam ih odlučila isprobati. Jedan od tih proizvoda je i ovaj exfoliating gel za lice čiju recenziju danas pišem.



Basic info about product:
  • price: 15 kn (~$2.5)
  • amount: 150 ml
  • avalible: at Lidl supermarkets

First of all I have to mention my skin type is combinationed skin. It comes in tube packaging that is quite strong and product is easy to dose. For one use a little bit of product is enough. Texture is really gelly, it has blue granulas which are exctualy exfoliating your skin. You can feel scrub when you massage it to your skin but it's not to hursh. It is definitely more of a daily scrub. Product is easy to apply and easy to rinse of. After I rinsed of
this facial wash my skin feels so soft, smooth, and clean. Also a thing that impresed me is that my rednesses are less visible whenever I use this facial wash. I use it every night for already 3 weeks. I ussualy wash my face at night (while I still have makeup on) with this facial wash and than I use micellar solution just to make sure my skin is completely clean. It disolves makeup quite good and it haven't caused me cloged pores or any unwanted pimples. It also haven't dry out my skin which is always a big plus when it comes to facial washes. Oh yeah I forgot to mention smell. Smell is nice, I would describe it as really fresh and kind of minty. It's definitely not overvelming which is good and I prefer more settle smells when it comes to facial products. Even though on packaking it says that it's recommanded for normal to combinationed skin type I would recommend it for any skin type.
To sum up this exfoliating facial wash is a really good product. I can honestly recommend it to anyone. Besides it's really afordable (which is always a big plus) it's actually really good and I would definitely say worth of trying out.

____________________________________________________________________________

Osnovno o proizvodu:
  • cijena: 15 kn
  • količina: 150 ml
  • gdje kupiti: Lidl supermarketi
Prije svega moram napomenuti da ja imam mješoviti tip kože. Proizvod dolazi u tubici, pakiranje je dosta čvrsto, a proizvod se lako istiskuje iz pakiranja. Mala količina proizvoda je potrebna za jedno korištenje. Tekstura je jako gelasta i sadrži male plave granule koje zapravo rade piling kože. Te se granule osjete na koži kada nanosite proizvod no ne prejako. Ovo je definitivno više dnevni piling za lice. Lako se nanosi, ali i ispire. Nakon ispiranja moja koža je meka, glatka i čista. Ono što mi se posebno svidjelo je što sam primjetila da nakon korištenja ovog gela imam manje crvenila na licu. Koristim ga svaku večer već 3 tjedna. Obično operem lice njime dok još imam šminku na licu, a nakon toga prođem još jednom po licu micelarnom otopinom da budem sigurna da je sav makeup uklonjen. Dosta dobro skiđa šminku i nije mi začepio pore, a niti stvorio neke neželjene prištiće. Također nije mi ni isušivao kožu što je po meni veliki plus kod gelova za umivanje. I da zaboravila sam spomenuti miris. Miris je lijep, opisala bi ga kao svjež i lagano mentolast. Definitivno nije užasno jak što je super jer preferiram blaže mirise kod proizvoda za njegu lica. Zadnja stvar- iako na pakiranju piše da je za normalan do mješoviti tip kože ja bi ga preporučila bilo kojem tipu kože.
Da zaključim, ovaj gel za umivanje je jako dobar proizvod i nisam mu uspijela nači zamjerke. Iskreno bi da preporučila svakome. Osim što je vrlo povoljan (što je uvijek plus) stvarno je odličan i definitivno ga vrijedi isprobati.

Ingredients:

You Might Also Like

10 komentari

  1. zanimljivo! Trebalo bi isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zvuči dobro, volim blage mirse gelova za lice pa me ovaj malo intrigira :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja također preferiram blaže mirise kod svih tih proizvoda za njegu lica i ovaj stvarno nije preintenzivan :)

      Izbriši
  3. Dobro je sto ti je uklonio crvenilo, meni malo proizvoda uspije dati takav efekt tako da je sigurno kvalitetan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, stvarno sam primjetila da nakon pranja lica njime imam manje crvenila no prije, isprva sam mislila da mi se samo čini, ali kasnije sam shvatila da je stvarno tako :D

      Izbriši
  4. imala sam sličan proizvod od Cien-a, samo je dolazi u skroz prozirnoj tubi,, i sjećam se da sam ga jedno ljeto stalno kupovala i bila opsjednuta s njime,,
    ovo mi se čini stvarno odlično,, a cijena je isto tako super :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da za tu cijenu se doista isplati isprobati :) ja sam kupila neki u prozirnoj tubi žuti prije par mjeseci, ali mislim da nije dio njihovog stalnog asortimana, još ga nisam isprobala pa neznam kakav je :)

      Izbriši
  5. Kupila sam ga prije nego sam vidjela ovaj post i nisam znala ništa o njemu ,riskirala sam i bingo! I meni je super :)

    OdgovoriIzbriši

Razmijenimo mišljenja, natipkaj mi komentar! 😊

Subscribe