Essence Silky Touch Blush- REVIEW & SWATCHES

4/12/2015

  
As a HUGE fan of blushes I always love to try some new ones. If there is one thing I just can resist from makeup it's probably blushes. One of the blushes I really wanted to try are Essence Silky touch ones. I haven't read much about them ever before but i swatched them at drugstore, liked them, so I though: why not! The shade I am going to talk about today is 20 babydoll.

_______________________________________________________________________


Kao VELIKA obožavateljica rumenila obožavam uvijek isprobavati nova. Ako postoji jedna stvar od dekorative kojoj nemogu odoljeti to su onda rumenila. Jedna od rumenila koje sam dugo htijela probati su i Essence Silky touch rumenila. Nisam nešto puno čitala o njima, swatchala sam ih u drogeriji, svidjela su mi se pa reko, zašto ne! Nijansa o kojoj ću danas pričati je 20 babydoll.



Basic info:
  • price: ~$3
  • amount: 0.17 oz
  • avalible: at drugstores (Muller,Kozmo,Dm...)
  • expiring date: 24 months form opening product
Let's start of with the packaking. Packaking is plastick, it's nice and strong and even though this blush fell several times it didn't broke at all. It's easy to open but it won't open itself in your makeup bag/bag for sure so don't worry about that. The product itself has a cute design on surface, settle and cute. As I already sad before this blush is in the shade 20 babydoll. It's a gorgeous dusty rose shade that's perfect for pretty much any makeup look. It has a little bit of shimmer but not too much and the shimmer is quite settle. I would describe finish as satin. Smell is very settle you can barely scent it. Pigmentation si pretty good. I am personaly very happy with pigmentation of this blush, you don't need too much of it but it's definitely buildable. As for lasting, on my skin it lasts pretty good amount of time. I'd say about 7-8 hours with no touchups. One of the things I like the most about this blush is texture. Name of this blushes totaly describes their texture. It's silky! I really like it. It's also very easy to apply and nice to blend, minimum fall outs. I use it very very often. Honestly I really like how it looks on my skin and how its adjustible to any makeup look. I saw that some new shades came which I am super excited about and I don't think this is the last Essence Silky touch blush I purchased. :)
___________________________________________________________________________
                                                                                  
Osnovno o proizvodu:
  • cijena: 22 kn
  • količina: 5g
  • dostupno: u drogerijama (Muller,Kozmo,Dm...)
  • potrebno upotrijebiti u roku od 24 mjeseci od otvaranja

Počnimo s ambalažom. Ambalaža je plastična, ljepa i dosta čvrsta, iako mi je nekoliko puta ovo rumenilo palo nije nimalo napukla. Lako se otvara no neće vam se samo otvoriti u kozmetičkoj torbici/torbici tako da se nemojte brinuti što se toga tiče. Sam prizvod na površini ima slatki dizajn, jednostavan i sladak. Kako sam već i prije spomenula ovo je rumenilo u nijansi 20 baybdoll. To je jedna divna dusty rose nijansa koja je idealna za manje-više bilo koji look. Sadrži shimmer no on je vrlo sitan i prilično umjeren. Finiš bi opisala kao satin. Miris mu je vrlo blag, gotovo neprimjetan. Pigmentacija mu je prilično dobra. Ja sam osobno vrlo zadovoljna pigmentacijom, netreba ga mnogo i definitivno se da nadograditi po želji. Što se trajnosti tiče, na mojoj koži traje dosta dugo. Rekla bih oko 7-8 sati bez popravaka. Jedna od stvari koja mi se najviše svidjela kod ovog rumenila je tekstura. Ime ovog rumenila totalno opisuje njegovu teksturu. Svilenkasta je! Jako mi se sviđa. Ljepo se nanosi, a i blenda i to uz minimum trušenja. Koristim ga jako jako često. Sviđa mi se kako izgleda na mojoj koži te kako je prilagodljivo svim lookvima. Vidjela sam da su došle i neke nove nijanse čemu se jako veselim i mislim da ovo nije posljednje Essence Silky touch rumenilo koje sam kupila. :)


Swatch:

Ingredients/sastav:

If you can ever get your hands on this I honestly recommend them. It's one of the best drugstore blushes I've every tryed, not to meniton they are quite afordable. From pigmentation, shades all the way to applying I love every single bit and would love to try some more shades.

Ako imate priliku isprobati ih svakako preporučam. Ovo je jedno od boljih rumenila drogerijskog ranga koje sam probala, a da ne spominjem kako je prilično cijenovno pristupačno. Od pigmentacije, nijansi pa sve do nanošenja sviđa mi se sve od ovih rumenila i voljela bi isprobati još koju nijansu.




xo Lara


You Might Also Like

9 komentari

  1. Nijansa je prelijepa!!! :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam već dugo zaljubljena u Bourjois pot rumenila, ali mi je pomalo dosadila njihova slaba pigmentacija i u potrazi sam za nečim novim. Ovo mi se jako sviđa, i inače volim Essence stvarčice a iskreno i cijene ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni nažalost ovakvi tonovi ne pristaju ali budem čekirala druge nijanse ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. sviđaju mi se essence rumenila, i sama koristim jedno njihovo svakodnevno a to je adorable :) jeftino a čist solidno :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako lijepa nijansa. Imala sam prije dosta vremena neka njihova rumenila i baš sam bila zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš je lijepa nijansa :) Mislim da je krajnje vrijeme za moje prvo rumenilo, u zadnje vrijeme sam ih vidjela tolko lijepih da na kraju još ne budem mogla odlučiti :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Predivna nijansa :) ja imam ono drugo iz iste linije i odusevljena sam s njim, malo je manje pigmentirano, ali super za svaki dan :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam 6-7 silky touch rumenila i obožavam ih, imam 13 essence rumenila što iz le kolekcija, što iz stalne podstave i odlični su. bolji su mi čak i od catrice koji imaju najbolja rumenila drogerijskog ranga

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlicna nijansa, odlicna cijena, odlican post :D

    OdgovoriIzbriši

Razmijenimo mišljenja, natipkaj mi komentar! 😊

Subscribe