Face Halo blazinice za skidanje šminke - RECENZIJA

1/19/2021

Face Halo blazinice preteča su ovog tipa kozmetičkih pomagača. Radi se o ekološki prihvatljivijoj opciji od klasičnih blazinica, zapravo, višekratnim blazinicama za skidanje šminke. Nakon što su izašle na tržište prije otprilike tri godine kao prvi ovakav proizvod u kozmetičkom svijetu počelo se pojavljivati sve više različitih varijanti ovih blazinica kod drugih kozmetičkih brendova kao i mnoštvo gotovo identičnih kopija. Mene je jako zanimalo po čemu se baš ove blazinice razlikuju od klasičnog načina skidanja šminke koji uključuje jednokratne blazinice i neki proizvod za odstranjivanje šminke pa sam ih tako morala kupiti i isprobati. 


Osnovno o proizvodu:

  • Cijena: 20 eura
  • Količina: u pakiranju dolaze 3 višekratne blazinice 
  • Gdje kupiti:  Beauty Bay, Cult Beauty
Riječ proizvođača:
Face Halo quickly and easily removes makeup, using our amazing HaloTech fibers with water only. Non-toxic and reusable, Face Halo replaces up to 500 single-use makeup wipes. No need to rub or scrub, Face Halo gently removes makeup and impurities, perfect for any skin type or sensitivity.

Blazinice dolaze uredno upakirane u crnu vrećicu u kojoj se nalaze i upute i napomene za korištenje. Ono što se navodi na uputama jest prije svega kako ih koristiti. Koriste se na način da se blazinicu namoči vodom te laganim pokretima po licu skida šminka. Ukoliko nosite vodootpornu maskaru ili neku drugu vodootpornu šminku preporuča se držanje blazinice nekoliko sekundi na tom području. Ono što također piše na uputama jest da se ove blazinice/krpice mogu prati u perilici rublja no da se isto tako ne preporuča korištenje omekšivača i praška jer mogu pokvariti učinkovitost tzv. Face Halo vlakana. 

Ove krpice koristim već gotovo godinu dana što je bilo i više no dovoljno vremena da formiram konkretno mišljenje. Što se tiče skidanja šminke svoj posao odrađuju fenomenalno. Skinu svaku trunku šminke i iako nakon korištenja njih uvijek operem lice DC (double cleanse) metodom čišćenja, svejedno se svaki put iznenadim koliko dobro skidaju šminku. Osim toga primijetila sam da mi je koža puno glađa i mekša kada ih koristim u odnosu na to kada ih ne koristim. Jedine poteškoće koje sam uočila su bile sa skidanjem vodootporne maskare (doduše upravo ta maskara koju sam tada koristila je bila prilično dugotrajna, no svejedno) gdje sam primijetila da je doista potrebno mrvicu više vremena posvetiti trepavicama u tom slučaju, malo dulje držati namočenu blazinicu na trepavicama no na kraju se opet sve lijepo skine. Blazinicu je najbolje oprati odmah nakon svakog korištenja, a ja to radim uz pomoć vode i mrvicu sapuna za ruke te je jednom tjedno ubacim u perilicu za rublje. Koliko god je prali nakon nekog vremena je jednostavno nemoguće maknuti sve tragove šminke iz tkanine što je skroz normalno i za očekivati s obzirom da se radi o bijelim vlaknima no potpuno je nebitno dokle god blazinicu redovno perete i sa te strane održavate čistoću. Osim ove klasične bijele verzije postoji i crna 'pro' verzija Face Halo blazinica koja je navodno nešto drugačija po teksturi i namijenjena skidanju teže šminke/maski za lice te ima blagi piling efekt. Meni su se jako svidjele, imam osjećaj da će mi ove tri trajati izrazito dugo, a osim toga odlična su eco-friendly zamjena klasičnim blazinicama koje, po mom mišljenju, mogu u potpunosti zamijeniti. Rekla bih da je ovo jedna od uvjerljivo najboljih kozmetičkih investicija koja od mene ima tople preporuke!  

Na fotografijama možete vidjeti kako izgleda jedna nova, nekorištena blazinica, kao i jedna koja je korištena neko vrijeme nakon pranja u perilici. 



You Might Also Like

0 komentari

Razmijenimo mišljenja, natipkaj mi komentar! 😊

Subscribe