BALEA ULJE ZA ČIŠĆENJE LICA - RECENZIJA

6/03/2022


Double cleansing metoda čišćenja kože je postala nezaobilazna kod velike većine nas zaljubljenika u kozmetiku i skincare. Zapravo više niti ne mogu zamisliti rutinu bez double cleansa. Ukoliko ne znate što je double cleansing ne brinite, sada ćemo naučiti! Radi se o metodi dvostrukog čišćenja kože lica gdje se kao prvi korak obično koristi neki proizvod na uljnoj bazi, a potom kao drugi korak neka klasična pjena ili gel za umivanje. Na taj način koža lica je dubinski očišćena, a ova metoda je posebno korisna ukoliko nosite šminku jer je najefektivniji način da se riješite svih ostataka šminke s lica. Kao što sam rekla, kao prvi korak DC metode uvijek se koristi neki proizvod na uljnoj bazi. Na tržištu je takvih proizvoda zaista mnogo, a ja vam u ovoj recenziji tipkam o proizvodu kojeg ja osobno koristim u tu svrhu već jako dugo- Balea ulju za čišćenje lica.


Osnovno o proizvodu:
  • Cijena: 22,90 kn
  • Količina: 100 ml
  • Gdje kupiti: dm prodavaonice i web trgovina
Moj tip kože: mješovita koža

Balea ulje za čišćenje lica dolazi u plastičnoj bočici sa pumpicom. Sadrži arganovo ulje koje je nekako uvijek dvosjekli mač- dobro po pitanju hidratacije, ali potencijalno komedogeno (meni nije stvaralo komedone). Ne sadrži parfeme što je uvijek dobar znak kod proizvoda za njegu lica. Miris mu je vrlo blag, gotovo neprimjetan, a konzistencija vrlo rijetka odnosno tekuća. Jednim potiskom pumpice iz bočice ne izađe puno ulja pa za jedno čišćenje/umivanje lica koristim otprilike 6-7 potiska pumpice, a proizvođač na pakiranju kao preporuku navodi 2-3 potiska što se meni pokazalo premalo. Ovo dakako procijenite sami pogotovo ukoliko taj dan nosite jaču šminku koju je potrebno dobro skinuti. Ja ga koristim na način da lice najprije umijem običnom vodom, ulje istisnem u dlan ruke, blago ga protrljam između dva dlana te zatim krenem umasiravati na kožu lica. Ulje se u dodiru sa vodom vrlo blago pjeni što ćete vidjeti već na dlanovima kada ga protrljate. Jako je nježno prema koži te je nimalo ne isušuje, a istovremeno otopi svu šminku i nečistoće u roku keks. Fantastično skida šminku i sve njene ostatke! Ja ga prstima pažljivo utrljam i na trepavice kako bih uklonila ostatke maskare koju nosim svaki dan no što se tiče korištenja ovog ulja oko očiju može se dogoditi da vam malkice zamuti vid ako uđe u oči što nije strašno no budite pažljivi kako biste čim više smanjili vjerojatnost da vam se to dogodi. Meni se često zna dogoditi i zaista nije ništa strašno (takve stvari se događaju sa korištenjem većine ovakvih uljnih proizvoda) no ako se može izbjeći tim bolje. Sa kože se ispire vrlo lako bez ikakvog problema. Lice ostavlja mekano i vidljivo puno čišće nego prije umivanja ovim uljem. Nakon njega kožu još operem i pjenom za umivanje lica. Meni osobno nema bolje kombinacije za dubinsko čišćenje kože. Niti oči niti kožu mi nije iritiralo niti izazvalo ikakve neželjene reakcije.

Balea ulje za čišćenje lica je izvrstan proizvod kojega sam do sada kupila već nekoliko puta i kojega ću i dalje nastaviti kupovati! Osim što je cjenovno najprihvatljiviji proizvod ovog tipa koji sam uspjela pronaći, svoj posao odrađuje savršeno. Otapa svu šminku, bilo obične bilo vodootporne proizvode, koža je nakon njega vidljivo čišća, ne isušuje ju i jako je nježno. Ako tražite proizvod na uljnoj bazi koji biste uvrstili u svoju rutinu čišćenja lica za Balea ulje imate moje iskrene preporuke!

Sastav:
HELIANTHUS ANNUUS HYBRID OIL | ISOPROPYL PALMITATE | ISOPROPYL MYRISTATE | PEG-20 GLYCERYL TRIISOSTEARATE | ETHYLHEXYL STEARATE | TOCOPHEROL | ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL

You Might Also Like

0 komentari

Razmijenimo mišljenja, natipkaj mi komentar! 😊

Subscribe