KOJE BEAUTY PROIZVODE UPOTREBLJAVA KRALJICA ELIZABETA II.

6/06/2022


U duhu obilježavanja Platinastog jubileja- 70. obljetnice vladanja kraljice Elizabete II, došla sam na ideju da bi bilo zanimljivo istražiti koji kozmetički proizvodi su kraljičini all time favoriti. Neki su dobro čuvana tajna, za neke je javnost doznala kroz navodne priče, a neki su potvrđeni od izvora bliskih kraljici i već dobro poznate činjenice. U nastavku pogledajte koji su to proizvodi/brendovi kojima je kraljica vjerna već dugi niz godina (da, nekima čak preko 60 godina).


Mnogi je nazivaju članicom kraljevske obitelji sa najjeftinijom beauty rutinom koja prema nekim navodima iznosi 65 funti (otprilike 570 kn) mjesečno. Među njenim omiljenim proizvodima nalaze se proizvodi brendova koji uživaju takozvani Royal Warrant koji predstavlja 'kraljičino odobrenje' odnosno službeno su odobreni od strane kraljice. Royal Warrant mogu dobiti brendovi koji opskrbljuju ili su opskrbljivali kraljicu, vojvodu od Edinburgha ili princa Walesa minimalno 5 od posljednjih 7 godina. Za dobivanje ovakve potvrde brendovi se mogu prijaviti ukoliko su stečeni svi uvjeti. Neki od brendova koji imaju Royal Warrant jesu: Elizabeth Arden (ima ga preko 55 godina), Clarins (ima ga preko 60 godina), Molton Brown, Floris London, Penhaligon's.


Clarins je jedan od brendova koji sa kraljicom ima najdugovječniju suradnju. Naime poznato je da je kraljica za svoju krunidbu od Clarinsa naručila izradu ruža koji bi se nijansom u potpunosti slagao sa krundibenom opravom koju je nosila za navedenu priliku 1952. godine. Navela je kako želi da ruž bude ''ružičasto do crvene nijanse'' te ''duboke, crvene boje rubina sa nježnim podtonovima''. Finalni proizvod bila je duboka crvena nijansa plavog podtona koju su nazvali ''The Balmoral lipstick'' prema njenom posjedu u Škotskoj. Nije poznato je li identična nijansa koju je kraljica nosila na krunidbi i dalje dostupna za kupnju, ali neki izvori govore kako se radi o Clarinsovoj Joli Rouge Lipstick liniji ruževa. Drugi pak kao potencijalnu opciju spominju i Clarinsovu Rouge Eclat liniju. Jedna od konkretnih nijansi Clarins ruževa koja se spominje je Raspberry Hue.


Kraljičin zaštitni znak su definitivno ruževi jarkih boja koje nosi gotovo uvijek i kojima dodatno 'podigne' svoje monokromatske i uvijek zanimljive odjevne kombinacije. U ovoj kategoriji osim gore spomenutog Clarinsa i njegovih ruževa drugi brend koji je favorit Elizabete II je Elizabeth Arden. Prema riječima nekoliko različitih izvora u nekoliko prilika kada je fotografirana kako nanosi ruž u javnosti pretpostavlja se da bi neke od nijansi Elizabeth Arden ruževa koje kraljica rado bira mogle biti Rose Petal, Truly Pink i Pink Punch. Također, jedan od ruževa za koji se pretpostavlja da ga je kraljica koristila je ruž iz Elizabeth Arden Exceptional Lipstick kolekcije koji se više ne proizvodi. 

U kategoriji dekorativne kozmetike ne mogu ne spomenuti jedini lak za nokte koji kraljica Elizabetha nosi- Essie Ballet Slippers. Ovu informaciju ste možda već ranije čuli s obzirom da je to upravo zbog ove činjenice najprodavanija nijansa Essie lakova koja je vječno rasprodana.
Od dekorativne kozmetike za lice u izvorima se spominje samo Clarins Ever Matte Shine Control Mineral Powder compact u nijansi Transparent Fair.


Kraljica dakako jednaku ako ne i veću dozu pažnje pridaje i njezi kože pa su tako u ovoj kategoriji njena glavna dva saveznika- Clarins Hand and Nail Treatment Cream i Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant. Ovo se prilično dosljedno uklapa u sliku kraljičine ljubavi prema oba navedena brenda stoga nije čudo da njihovi proizvodi zauzimaju najviše mjesta na njenoj listi kozmetičkih favorita.
Od proizvoda za tuširanje/kupanje najčešće pribjegava brendu Molton Brown i to konkretno njihovim Delicious Rhubarb & Rose i Orange & Bergamont gelovima. Kraljica također voli i Yardley London English Lavander with Essential Oils kruti sapun koji je svoj Royal Warrant dobio još za vrijeme Charlesa I. te njihove proizvode i dalje dobivaju gosti koji odsjedaju u dvorcu Windsor.
Po pitanju njege kose spominje se samo jedan proizvod- Kent Oval Cherry Woodd četka za kosu. Kent svoj Royal Warrant drži već zaista dugi niz godina te ga je zadržao kroz period vladavine čak devet različitih monarha britanske krune.


Zadnje, ali svakako ne i manje važno ne smijem zaboraviti posebnu kategoriju- parfeme. Ne sumnjam da kraljica miriši prekrasno (ako ne zbog svih do sada pobrojanih proizvoda onda sigurno zbog ove kategorije) pa nije ni čudo da i ovdje postoje neki njoj dragi favoriti. Floris London kao jedan od brendova koji imaju Royal Warrant preko 200 godina ujedno je i proizvođač kraljičinog omiljenog parfema- Floris White Rose Eau de Toilette. Ova informacija je navodno potvrđena više puta iako sam brend to nikada nije želio izričito potvrditi.


Za kraj evo i popisa svih kozmetičkih proizvoda za koje sam kroz ovo svoje malo istraživanje saznala da su njeni ultimativni favoriti:

Preparativa:

Clarins Hand and Nail Treatment cream
Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant
Molton Browin gelovi za kupku/tuširanje- Delicious Rhubarb & Rose i Orange & Bergamont
Yardley London English Lavander with Essential Oils kruti sapun
Kent Oval Cherry Woodd četka za kosu
Floris White Rose Eau de Toilette

Dekorativa:

Clarins Ever Matte Shine Control Mineral Powder compact u nijansi Transparent Fair
Essie Ballet Slippers
Clarins Joli Rouge Lipstick/Rouge Eclat Lipstick- Raspberry Hue
Elizabeth Arden Lipstick- nijanse Rose Petal, Truly Pink i Pink Punch

You Might Also Like

0 komentari

Razmijenimo mišljenja, natipkaj mi komentar! 😊

Subscribe