CATRICE GLAM & DOLL FALSE LASHES VODOOTPORNA MASKARA- RECENZIJA + KAKO IZGLEDA NA TREPAVICAMA

11/09/2022


Nije tajna da među Catrice maskarama svako malo iznikne neki novi dijamant pa ih iz tog razloga jako volim isprobavati. Posljednja Catrice maskara koju sam isprobala je Catrice Glam & Doll False Lashes maskara u vodootopornoj verziji. Iako uobičajeno nemam naviku kupovanja odnosno korištenja vodootpornih maskara ovoga puta sam odlučila napraviti iznimku i malo ispitati u kojim segmentima mi se formulacija vodootporne maskare više, a u kojima manje sviđa od klasičnih formula koje koristim. Pokusni kunić za tu svrhu je bila upravo Catrice Glam & Doll False Lashes vodootporna maskara.



Osnovno o proizvodu:
  • Cijena: 31,90 kn (na dan 07.11.2022.)
  • Količina: 10 ml
  • Gdje kupiti: Dm prodavaonice i web shop, Mueller. Bipa, Notino
Catrice Glam & Doll False Lashes vodootporna maskara dolazi u plastičnom pakiranju nježno plave boje koje je istog oblika kao i pakiranja ostalih maskara iz Glam & Doll linije. Četkica joj je gumena, blago uvijena sa gusto raspoređenim ''iglicama''. Četkica je odlične veličine, ne stvara nikakve probleme sa nanošenjem maskare, a pokazala se super i na donjim trepavicama. Nijansa koju sam uzela je najobičnija crna, 010 Black. Nema neki poseban miris. Miriše kao većina drugih maskara koje sam koristila. Ova maskara prije svega obećava voluminozne trepavice koje nalikuju umjetnima. Ono što svakako mogu potvrditi je da daje lijep volumen trepavicama. Ne sljepljuje ih već lijepo razdvaja te se nije grudala ni prilikom nanošenja više slojeva (što obavezno radim sa svim maskarama). Ono što mi se nije svidjelo, a počelo se događati već prilikom nanošenja je trušenje. Dakle nije se počela trusiti nakon višesatnog nošenja već i odmah tijekom stavljanja na trepavice. Nisam dovršila sa šminkanjem, a cijelo okoloočno područje (i šire) mi je bilo prekriveno u crnim točkicama. Isto se nastavilo i tijekom dana. Što sam je duže imala na trepavicama količina tih točkica se samo povećavala. Skida se dosta teško, puno teže u usporedbi sa maskarama koje inače koristima, a koje većinom nisu vodootporne. Što je zapravo bilo za očekivati. Za skidanje će vam sigurno trebati neka vrsta uljnog skidača. Ja sam koristila dvofazno sredstvo za skidanje šminke u kombinaciji sa uljem koje inače koristim za skidanje šminke u svojoj rutini (double cleanse). Na trepavicama izdrži doista cijeli dan. Nije mi se preslikavala i prvotni volumen koji je dala trepavicama nije slabio kako je vrijeme nošenja prolazilo. Također, nije smetala mojim izrazito osjetljivim očima što je veliki plus.

Osobno mislim da Catrice Glam & Doll False Lashes vodootpornu maskaru neću kupiti ponovno. Iako mi se sviđa kako izgleda na trepavicama, ne sviđa mi se trušenje kojega zaista ima previše kao ni skidanje koje doista zahtjeva puno vremena obzirom na njenu tvrdokornost. Ako su ove dvije stavke nešto što vam ne smeta super, ali smatram da Catrice ima daleko boljih maskara vrijednih daleko veće pažnje.

Sastav:
ISODODECANE, CERA ALBA (BEESWAX), AQUA (WATER), NYLON-12, EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, VP/HEXADECENE COPOLYMER, PROPYLENE GLYCOL, COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX, TOCOPHERYL ACETATE, BISABOLOL, TOCOPHEROL, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, POTASSIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM SORBATE, FARNESOL, CI 77499 (IRON OXIDES)


Još neke recenzije maskara koje bi vas mogle zanimati:

You Might Also Like

0 komentari

Razmijenimo mišljenja, natipkaj mi komentar! 😊

Subscribe