THE BODY SHOP JOGURTI ZA TIJELO - LOVE & PLUMS, JOY & JASMINE, COOL CUCUMBER [RECENZIJA]

1/19/2023


The Body Shop je dugo vremena bio brend čije sam proizvode jako željela isprobati. Uvijek su me privlačile sve primamljive kombinacije mirisa koje imaju u ponudi, ali i sama filozofija brenda koja je usmjerena na etički i ekološki osviještenu proizvodnju. Svi njihovi proizvodi su izrađeni od prirodnih sastojaka, a svaki korak u proizvodnji prožet održivom filozofijom brenda. Primjerice ako kupujete njihove proizvode nikako ne bacajte prazne ambalaže jer kada u jednu od njihovih trgovina donesete pet praznih ambalaža dobivate kupku za tuširanje od 60 ml po želji. Oni će prazne ambalaže reciklirati i nastaviti koristiti u proizvodnji pakiranja za svoje druge proizvode, a nas time žele potaknuti da podržimo takav cilj. Hvale vrijedna akcija koju njeguju već niz godina. Sve su to zaista odlični razlozi za podržati jedan ovakav brend kupnjom njihovih proizvoda, a kada se na sve to još upikne neka dobra akcija na njihovoj stranici sreći nema kraja. Tako sam prošle godine na jednoj odličnoj rasprodaji njihovih proizvoda uspjela ugrabiti tri jogurta za tijelo, jedan maslac za tijelo i jednu mirisnu vodicu za tijelo za otprilike 220 kn (sveukupno). Izvrstan ulov uzmemo li u obzir normalne cijene njihovih proizvoda. Time mi se napokon ostvarila želja da isprobam djelić njihovog asortimana, a danas vam donosim prvu recenziju The Body Shop proizvoda na blogu u kojoj glavnu ulogu imaju njihovi jogurti za tijelo i to redom: Love & Plums, Joy & Jasmine i Cool Cucumber.


Osnovno o proizvodu (za sva tri jogurta vrijede iste informacije):
  • Cijena: 12,61 €/ 95,01 kn (na dan 16.01.2023.) 
  • Količina: 200 ml
  • Gdje kupiti: The Body Shop internetska trgovina i The Body Shop prodavaonice
The Body Shop jogurti dolaze u okruglim plastičnim teglicama sa poklopcem na odvrtanje. Primijetila sam da se teglice kod nekoliko njihovih novih jogurta mrvicu razlikuju u odnosu na ove, ali jogurti u ovakvoj ambalaži su također i dalje dostupni. Svaki od tri jogurta koja sam si odabrala (Love & Plums, Joy & Jasmine i Cool Cucumber) veganski su i cruelty free. Teksturom se malkice razlikuju. Love & Plums i Joy & Jasmine su nešto gušći u odnosu na Cool Cucumber koji je rjeđi, gotovo tekuć. Dakako razlikuju se i u mirisima. Sva tri mirišu prekrasno, a ovo je opis svakoga od njih:

Love & Plums -  kako mu i samo ime govori jogurt je obogaćen ekstraktom šljive iz Turske i notama sorbeta od šljive, božura i mošusa. Na službenoj stranici navode kako bi miris trebao podsjećati na blagdane. 
Joy & Jasmine - ovaj jogurt obogaćen je ekstraktom jasmina iz Indije, notama cvijeta naranče, ruže i senzualnog jasmina. Opisuju ga kao svjež, lagan, cvjetni miris i sa tim opisom se u potpunosti slažem. Svi ljubitelji parfema sa notama jasmina će istinski uživati u ovom jogurtu. Ljubiteljima jasmina također toplo preporučam mirisnu vodicu za tijelo istog ovog mirisa. 
Cool Cucumber - jogurt sa ekstraktorm krastavca koji doista miriše po svježim krastavcima i to je najbolji opis mirisa koji vam mogu dati. Kada ga mažete na tijelo osjetit ćete efekt rashlađivanja zbog mentola koji ima u sastavu. Zbog takve kombinacije mirisa i hlađenja mislim da je savršena ljetna mazalica za tijelo, a u toplijim mjesecima sam ga i sama najviše koristila.

Što se tiče teksture sva tri jogurta su gelasta, jako laka za razmazivanje i primijetila sam da ih je zbog toga potrebno nanijeti manje nego nekih drugih mazalica jer se lijepo raspoređuju po koži. Na koži su vrlo lagani, brzo se upijaju što ćete primijetiti pod prstima dok ih još nanosite na kožu. Uz to ćete također primijetiti kako koža momentalno postaje mekša i nježnija. Ne ostavljaju nikakav težak osjećaj ili film. Mislila sam da možda neće toliko dobro nahraniti kožu kao primjerice neki bogatiji, gušći losion ili maslac za tijelo no prevarila sam se. Bez obzira na tu njihovu gelastu teksturu i to što su toliko lagani jako lijepo njeguju kožu. Zaista mi je dugo nakon njih bila mekana i nježna tako da su tu svoj posao odradili izvrsno. I to vrijedi za sva tri jogurta. Miris se na koži (kod sva tri jogurta) zadržava gotovo cijeli dan. Dakle po učinku su svi jednako dobri, dapače odlični! 
Za kraj mogu zaključiti kako su mi se The Body Shop jogurti jako svidjeli. Do sada generalno nikad nisam koristila jogurte za tijelo i jako mi je drago da su prvi koje sam isprobala upravo The Body Shop-ovi. Jedino što trebate je izabrati miris koji će odgovarati vašem ukusu. Dalje vam preostaje samo uživati u mazanju. I mirisati još dugo, dugo!

Sastav:
LOVE&PLUMS
Aqua/Water/Eau, Glycerin, Alcohol, Dimethicone, Butylene Glycol, Parfum/Fragrance, Phenoxyethanol, Carbomer, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Dimethiconol, Caprylyl Glycol, Sodium Hydroxide, Linalool, Limonene, Sodium Hyaluronate, Citronellol, Benzyl Benzoate, Geraniol, Benzyl Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract, Prunus Domestica Fruit Extract, Xanthan Gum, Citric Acid, Dehydroacetic Acid, CI 17200/Red 33, CI 42090/Blue 1

JOY & JASMINE
Aqua/Water/Eau, Glycerin, Alcohol, Dimethicone, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Carbomer, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Parfum/Fragrance, Dimethiconol, Caprylyl Glycol, Sodium Hydroxide, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Linalool, Sodium Hyaluronate, Nyctanthes Arbor-Tristis Flower Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract, Citric Acid, Xanthan Gum, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Ethylhexylglycerin, CI 19140/Yellow 5, CI 42090/Blue 1

COOL CUCUMBER
Aqua/Water/Eau, Glycerin, Alcohol Denat., Dimethicone, Butylene Glycol, Parfum/Fragrance, Phenoxyethanol, Carbomer, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Dimethiconol, Caprylyl Glycol, Sodium Hydroxide, Menthol, Cucumis Sativus Fruit Extract/Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Linalool, Sodium Hyaluronate, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract, Xanthan Gum, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid, CI 19140/Yellow 5, CI 42090/Blue 1


You Might Also Like

0 komentari

Razmijenimo mišljenja, natipkaj mi komentar! 😊

Subscribe